Biezpiena upeņu deserts (ar proteīnu)
Kā jau katru nedēļu arī šo, bez saldā nekādi neiztikt. Šoreiz aromātisks un gards upeņu-biezpiena deserts ar mellenēm.
Sastāvdaļas
280 gr vājpiena biezpiens
730 kg vājpiena kefīrs
100 gr piens 2%
70 gr Whey proteīns (var likt arī kādu citu saldinātāju)
300 gr saldētas upenes + 100-200 gr ūdens (atkarīgs, cik šķidru gribas to mērcīti) + saldinātājs
40 gr želatīns
Pagatavošana
Savāra upenes ar ūdeni un saldinātāju un nedaudz sablendē, atstājot arī pa kādai veselai ogai. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Vājpiena biezpienam pievieno kefīru, pienu, proteīnu un sablendē. Ja prasās saldāks, pievieno pēc vajadzības saldinātāju. Upenes iemaisa biezpiena masā. Želatīnu izšūdina ūdens peld . Masu lej trauciņos un liek ledusskapī sastingt. Vienreizēji maigs un gards deserts un turklāt traki mazkalorisks – tā kā par slaido līniju varam mierīgi neuztraukties.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,1 gr
OH = 4,1 gr
T = 0,7 gr
Kcal = 66,3
Atbildēt