Sāļās beļgu vafeles ar sieru, ķiplokiem un zaļumiem
Manās rokās pavisam nesen nejauši nonāca jauna elektriskā ierīce, kura man tīri labi iepatikusies, jo var ātri pagatavot lieliskas, katru rītu citādākas, gardas un veselīgas brokastis. Šajās brīvdienās sāļās beļģu vafeles.
Sastāvdaļas
275 gr vājpiena biezpiens
120 gr siers Spēkavīrs (vai 10%, vai Tējas siers)
300 gr olu baltums
30 gr dažādi zaļumi (dilles, pētersīļi, loki)
20 gr sasmalcinātas kaņepes “Kaņepju spēks” ( jauns, lielisks un uzturā vērtīgs produkts: https://www.iecavnieks.lv/lv/produkti/kanepju/smalcinatas-kanepes-kanepju-speks-250g/ )
25 gr rudzu klijas
100gr auzu pilngraudu milti (vai kviešu, vai rīsu milti)
Pagatavošana
Domāju, ka nu, nekas sarežģīts: sieru sarīvējam, zaļumus sasmalcinām, visu sajaucam un liekam sakarsētā elektriskajā pannā vai uz cepamās plāts. Es pavisam minimāli ietaukoju 1x pannu, jo siers tomēr nedaudz kusa un pannai pilnīgi pietikai ar to. Viena vafele sanāca tikai ap 85-95 kcal kcal.
Pa virsu uzliku tomātiņu, vai var kādu plāna siera šķēlīti, vai biezpienu ar zaļumiem (jaunajiem dzinumiem) – mmm, superrr gardi sanāca!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 16,9 gr
OH = 10,7 gr
T = 2,5
Kcal = 132
Kaut kādu daļu izcepu cepeškrāsnī. Ir ok, bet vafelēs tomēr, labāk.:)
Atbildēt