Pica ar lasi un dārzeņiem (bez miltiem)
Tā kā tuvojas vasaras sezona arvien aktīvāk domājam par saviem ķermeņiem, par saviem pāris liekajiem kg, kurus noteikti gribam atstāt pagātnē, tādēļ pica bez miltiem būs pašā laikā. Lielisks paēdiens vakariņām.
Sastāvdaļas
Pamatnei
½ jaunais kāposts (484 gr)
2 olas
Sāls, garšvielas
Pa virsu
100 gr a/k lasis (man tas bija 100 gr iepakojumā, to atgriezu, nospiedu un nosusināju lieko eļļu)
1 neliela paprika (183 gr)
45 gr puravs
100 gr 10% siers
Pāri pārlēju mērcīti
50 gr dabīgais jogurts
50 gr olu baltums
~30 gr adžika Pūres
Pagatavošana
Kāpostu izvāra, nosusina, atdzesē. Smalki sagriež un vēlreiz nospiež lieko ūdeni. Pievieno 2 olas, sāli, garšvielas un liek uz paplāts veidojot vēlamo picas formu. Ieliek uz ~20 minūtēm, 180 grādos apcept. Pa to laiku sasmalcina dārzeņus, sarīvē sieru, sagriež smalki lasi.Visu sajauca. Atsvevišķi sajauc olu baltumu ar jogurtu un adžiku. Izņem kāpostu pamatni no cepeškrāsns un rūpīgi izkārto pa virsu sasmalcināto masu. Masas man sanāca padaudz (noteikti var iztikt arī ar mazāku daudzumu visa, vai arī kāpostu varēja likt visu, nevis pusi). Es veidoju ar dakšiņu tādus kā “bortiņus”. Pāri pārlaistīju mērcīti, un liku atpakaļ cepeškrāsnī cepties, kamēr gatavs.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1152 gr) OB = 94,2 gr, OH = 41,6 gr, T = 34,1 gr, Kcal = 860
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 31,4 gr, OH = 13,9 gr, T = 11,4 gr, Kcal = 287
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,9 gr|
OH = 3,6 gr
T = 3,1 gr
Kcal = 74
Izklausās un izskatās gardi! Paldies par ideju. Cik aptuveni liela diametra pica ir bildēs? Trīs ēdējiem varētu pietikt?
Apmēram 24cm. Domāju,ka 3iem ēdājiem pietiktu.:)