Jau labu laiku manās fantāzijās rosījās domas par vieglu, mazkalorisku gardu deserta kūku, kuru varētu  baudīt īpaši nesatraucoties par kcal….Un te, nāk aicinājums doties ciemos. Es atbildīga par desertu… Saimniece pati arī uz veselīgā uztura takas uzkāpusi.  Ideāli! Ideja ir : mellenes, ķirši, vaniļa….Vispirms nepieciešams sagatavot pamatsastāvdaļas:

 

Pamatnei (24 cm)
200 gr žāvētas plūmes
120 gr mandeles
15 gr kļavu lapu sīrups (vai jebkurš cits dabīgais, piemēram, agaves, vai medus)

Melleņu kārtai
300 gr lielogu mellenes
150 gr ūdens
saldinātājs
200 gr svaigas lielogu mellenes
Visu savāra: atdzesē.

Ķiršu kārtai
400 gr saldētie ķirši
300 gr ūdens
saldinātājs
200 gr svaigie ķirši (atsaldēti)
Visu savāra, atdzesē.

Vaniļas kārtai
200 gr dabīgais jogurts
200 gr Vaniļas Piena spēks
100 gr vājpiena biezpiens
Visu sablendē vienmērīgā masā.

Aplej ar aukstu ūdeni trijos trauciņos pa 15 gr želantīna un uzbriedina. Pēc tam tos izkausē karsta ūdens peldē un pievieno katrai “kārtai”. Melleņu un ķiršu  kārtai iemaisa arī svaigās ogās.

Pagatavošana
* Pamatni sagatavo, sablendējot mandeles un plūmes blenderī, pievieno sīrupu un pieblietē tortes formas apakšā.
* Ķiršu kārtai pievieno svaigos ķiršus, izkausēto želatīnu pagaida, kamēr masa sāk biezēt, lej to uz pamatnes. Ieliek ledusskapī.
*Paralēli izkausēto želatīnu pievieno gan melleņu, gan vaniļas-biezpiena kārtai.
Virs ķiršu kārtas lej – stingt sākušo vaniļas – biezpiena kārtu un ieliek arī ledusskapī uz minūtēm 20.
Tad izņem un pārlej pāri stingt – sākušo melleņu kārtu. Liek ledusskapī līdz rītam.

Uzturvērtība 100 gr
OB = 7, 7 gr
OH = 12,4 gr
T = 3,6 gr
Kcal = 113