Sastāvdaļas:

100 gr turku zirņi (sausais svars)

100gr lasis (vārīts)

1 paciņa vājpiena biezpiens (180gr)

2 olas

2 olu baltumi

Zivs garšvielas, vai garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Iepriekš izvāra turku zirņus (var ņemt arī pupiņas, es ņēmu  turku zirņus, jo tiem  ir ļoti zems GI, kā arī  gribējās ko jaunu).
  2. Novāra vai izsautē lasi ( es tirgū nopirku laša asaku, kurai  ir labi daudz gaļas un maksā tikai 0,99Ls/kg, novārīju un to atkauloju).
  3. Liek visas sastāvdaļas: turku zirņus, gatavo lasi, biezpienu, olas  un olu baltumus traukā un visu sablenderē. Pievieno garšvielas, cepamo pulveri.Masu liek silikona keksa formiņās (var protams arī cept kā sacepumu formā) un apmēram 175 grādos cep kamēr gatavs.
  4. Ja vēlas gandrīz gataviem uzrīvē kādu „liesāku” sieru.

Uzturvērtība 100 gr:

OB  17 gr

OH = 8,7gr

T = 6,1gr

Kcal = 159,4