Sāļie keksi ar lasi
100 gr turku zirņi (sausais svars)
100gr lasis (vārīts)
1 paciņa vājpiena biezpiens (180gr)
2 olas
2 olu baltumi
Zivs garšvielas, vai garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Iepriekš izvāra turku zirņus (var ņemt arī pupiņas, es ņēmu turku zirņus, jo tiem ir ļoti zems GI, kā arī gribējās ko jaunu).
- Novāra vai izsautē lasi ( es tirgū nopirku laša asaku, kurai ir labi daudz gaļas un maksā tikai 0,99Ls/kg, novārīju un to atkauloju).
- Liek visas sastāvdaļas: turku zirņus, gatavo lasi, biezpienu, olas un olu baltumus traukā un visu sablenderē. Pievieno garšvielas, cepamo pulveri.Masu liek silikona keksa formiņās (var protams arī cept kā sacepumu formā) un apmēram 175 grādos cep kamēr gatavs.
- Ja vēlas gandrīz gataviem uzrīvē kādu „liesāku” sieru.
Uzturvērtība 100 gr:
OB 17 gr
OH = 8,7gr
T = 6,1gr
Kcal = 159,4
Labdien!
Sakiet, lūdzu, vai ar pupiņām sanāk tik pat labi? Šķērsgriezumā izskatās pat kā “miltveidīgie” keksi.
Vai var izmantot konservētus turku zirņus (noskalotu) vai pupiņas?
Paldies.
Jā, ar pupiņām arī esmu cepusi.Gan ar konservētām, gan pašas vārītām, Arī zirņus var ņemt konservētus-tikai jānoskalo sāļais ūdens.
Labdien!
Izmantoju konservētos turku zirņus. Izcepu keksa formā.
Sanāca ļoti gards sāļais kekss.
Paldies :)))
Domāju, ka lasi var aizvietot arī ar fileju vai kādu citu zivtiņu/ garnelēm.
Jā, protams-var izmantot dažādas zivtiņbas un jūras veltes:) Sanāk vienalga gardi:)
Sveika,,
cik daudz cepamais pulveris jāpievieno?
Es pieliku strīķētu tējkaroti.
Jā, apmēram tā arī lieku es.
Jau labu laiku gribu pajautāt, vai lietojat uzturā marinētus gurķus, tomātus, zivis? Un kā ar gaļas produktiem želejā, piemēram tītra gaļa želejā…..
Marinētus gurķus šad un tad izmantoju.Biežāk kādā sāļajā pīrāgā, salātos, vai zupā.Pa retam tomātus, zivīm priekšroku dodu svaigām vai a/k.Tas viss starpsezonā. Gatavus gaļas produktus-konservus, desas, ruletes nelietoju uzturā, jo pārāk daudz visādu papildpiedevu un E burtuņu…..gatavoju visu pati. Ak, jā samelojos – lietoju gan…Tikai Rubeņu kūpinājumus:)