Maijs šogad mūs pārsteidzis ar neredzētu tveici. Nezinu, kā jums, bet man  patīk! Un, kas gan tādā tveicē var būt labāks par atvēsinošu saldējumu? Protams, veselīgu saldējumu. Iepriekšējās sezonās jau biju likusi līdzigas receptes ar dažādiem augļiem un ogām. Vasarā manā saldētavā vienmēr var atrast sasaldētas ogas un augļus, jo tādējādi vienmēr, jebkurā laikā var ātri un ērti tikt pie garda deserta. Šoreiz šāda versija.
Sastāvdaļas
1 banāns ( 140 g)
70 g lielogu mellenes
Pagatavošana
1. Banānu sagriež mazos gabaliņos un kopā ar mellenēm ieliek saldētavā.
2. Vai, nu pēc 4-5h, vai arī otrā dienā (vai jebkurā citā dienā)  izņem no saldētavas, nedaudz patur istabas tempertūrā un ar rokas blenderi sablendē viendabīgā masā.
Ja pietrūkst salduma, var nedaudz pārliet ar medu vai ar kādu no dabīgajiem sīrupiem (Agaves, kļavu lapu), vai vienkārši pievieno kādu saldinātāju blendējot. Pasniedzu ar pašas gatavoto griljāžu un svaigām ogām.
Uzturvērtība 100 g
OB = 1 g
OH = 21,3 g
T  = 0 g
Kcal = 89