Pienācis atkal tas mirklis, kad gatavoju tortīti sev, mīļajai. Sev vārda dienā vien maz` kūciņ` uz četriem. Mazu, gardu, veselīgu un skaistu! Lai tiktu pie šāda skaista garduma, iepriekš jāizvāra no mellenēm un aprikozēm “zaptes”. To dara tām pievienojot nedaudz ūdeni un saldinātāju. Un jāsagatavo griljāža. Ko arī es bieži vien pagatavoju lielākā daudzumā, lai ir “pa rokai” un, kad vajag to izmantot var, vai, nu pie saldējuma, vai pie biezpiena pievienojot burtiski pavisam nedaudz (jo kcal tajā ir gana daudz).

 

Griljāžai
50 gr sviests
100 gr medus vai cukurs
300 gr auzu pārslas
Uzturvērtība 100 gr
OB=9,6 gr
OH = 54 gr
T = 13,7 gr
Kcal = 392

Sastāvdaļas
Pamatnei
150 gr žāvētas plūmes
80 gr griljāža (vai riekstus, bet tad būs arī vairāk kcal, jo riekstos to ir par 200 kcal vairāk)

Pa virsu
200 gr melleņu masa
6 gr želatīns

450 gr aprikozu masa
14 gr želatīns

Pagatavošana
Pamatnei griljāžu sablendē ar žāvētām plūmēm. Uz kādu laiku ieliek ledusskapī, jo masa sanāca diezgan mitra (man laikam pavisam svaigas tās plūmes). Pēc tam masu izņem un  liek formiņas pamatnē, pieblietē.
Uzbriedina želatīnu melleņu masai. Kad tas uzbriedis, izkausē to karsta ūdens peldē un pievieno melleņu masai. Lej uz pamatnes un liek ledusskapī, lai sastingst. Kad melleņu kārta sastingusi, uzbriedina želatīnu aprikozu masai. Kad tas uzbriedis, izkausē to karsta ūdens peldē un pievieno aprikozu masai. Aprikozu masu lej uz malleņu kārtas. Es biju atstājusi kādu karoti melleņu masas, kuru vēl pa virsu uzpilināju aprikozu masai un iemaisīju ar naža galu, veidojot “zīmējumu”. Liek ledusskapī sastingt.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 3,4 gr
OH = 18 gr
T = 1 gr
Kcal = 97