Saldās biezpiena maizītes
Man ļoti iepatikās iepriekš cepto maizīšu mīkla, un, ja jau bija sāļais variants, kāpēc gan nevarētu būt arī saldais? Domāts darīts
Sastāvdaļas
Mīklai
180 g vājpiena biezpiens
1 ola
20-40 g kukurūzas milti (es liku kukurūzas un rīsu, bet var likt arī citus)
!!! Milti daudzumu regulē, skatoties, cik slapjš biezpiens, var būt, ka vajadzēs vairāk- mīklai jābūt tādā konsistencē, lai tā gandrīz neliptu pie rokām un no tās varētu veidot “laiviņas”.
40 g rīsu milti
1 tējk. cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles (vai, ja vēlas sāļo variantu pievieno sāli, zaļumus, ķimenes)
Pildījums
100 g vājpiena biezpiens
1 maza ola
Vanilīns, saldinātājs (vai cukurs, vai arī var pievienot izmērcētas rozīnes)
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno olu, pievieno miltus, cepamo pulveri, saldinātāju.
2. Sajauc mīklu, sadala to 2 vienādās daļās, veido divas laiviņas, kuras pilda ar biezpienu, kurš sajaukts ar saldinātāju un, vai, nu ar 1 mazu olu, vai tikai ar 1 olas dzeltenumu.
4. Liek cepeškrāsnī un cep ~175 grādos, līdz tās iegūst vieglu zeltainu nokrāsu.
!!! Lai maizīte arī otrā dienā būtu mīksta: to var saslapināt (jā, jā, zem ūdens krāna) un zu 1-2 minūtēm ielikt mikroviļņu krāsnī, vai uzkarsētā cepeškrāsnī uz pāris minūtēm)
Uzturvērtība visai porcijai (420 g) OB = 70,3 g, OH = 65,3 g, T = 12,7 g, Kcal = 662
Uzturvērtība 1 maizītei OB= 35,2 g, OH = 32,7 g , T = 6,4, Kcal = 331
Atbildēt