Viena varen garda un veselīga pica, kuru var ēst arī vakarā, turklāt  nebaidoties par lieko svaru…

Sastāvdaļas
Pamatnei
500 gr tītara maltā gaļ a(vai vistas)
2 olas
1 burkāns (100 gr)
1 neliels sīpols (50 gr)
Sāls, garšvielas, pēc izvēles

Pa virsu
2 tomāti (300 gr)
120 gr dabīgais  jogurts Skyr
1 ēdamkarote asa Adžika (es pērku c/tirgū pie zemniekiem)
100 gr 10% siers
Garšvielas pēc izvēles: man bija sausās, dilles, pētersīļi…
Pagatavošana

Maltajai gaļai pievieno olas, smalki sarīvētu burkānu, smalki sagrieztu sīpolu, sāli, garšvielas, sajauc un uz plāts izklāj kā lielu plānu “kotleti”, veidojot nelielus bortiņus. Liek cepeškrāsnī, un 180 grādos cep gandrīz gatavu. Sarīvē sieru, sagriež ripās tomātus. Dabīgo jogurtu sajauc ar adžiku, garšvielām. Izņem no cepeškrāsns gaļas pamatni: uz tās klāj ripās tomātu šķēlītes, pārsmērē jogurta – adžikas maisījumu un atkal liek cepeškrāsnī uz minūtēm 12. Izņem pārkaisa sieru un vēlreiz ieliek atpakaļ cepeškrāsnī, lai siers izkūst.

Jā, un no sirds varu ieteikt cepšanai iegādāties teflona paklājiņu cepšanai cepškrāsnī, viegli tīrāms, viegli, nāk nost cepamais produkts: https://www.tvshopextra.lv/item/721/Daudzkart-izmantojama%20Teflona-cepsanas-pamatne/

Uzturvērtība 100 gr

OB = 11,4 gr
OH = 2,7 gr
T = 4,9 gr
Kcal = 100