Rudzu miltu groziņi ar ķimeņu sieru
Svētki garām, bet daudziem mums ledusskapjos palicis neapēsts Jāņu siers. Kur to izmantot, ārpus tā, ka to var vienkārši uzcept, kas ari ir ļoti gardi? Mans viens no variantiem iepildot to rudzu miltu groziņos.
Sastāvdaļas
Mīklai
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
120 gr pilngraudu rudzu milti (var izmantot arī citus miltus)
Nedaudz sāls
Pildījumam
160 gr ķimeņu siers
2 olas
Dilles, citi zaļumi, garšvielas pēc izvēles
Cherry tomātiņi
Pagatavošana
Pagatavo mīklu un uz 15-20 minūtēm ieliek saldētavā (vai ledusskapī uz kādu h). Pa to laiku sarīvē sieru pievieno olu, zaļumus. Izņem mīklu un sadala 4 vienādās daļās. Liek uz cepešpannas un veido groziņus. Sadursta apakšu ar dakšiņu (lai neuzpūšas mīkla) un ieliek cepeškrāsnī ~175 grādos uz 20 minūtēm. Pilda ar siera – olu maisījumu, pa virsu uzliek pārgrieztus cherry tomātiņus un ieliek vēlreiz cepeškrāsnī uz ~ 10 minūtēm.
Uzturvērtība visiem 4 groziņiem (625 gr)
OB = 117 gr
OH = 85 gr
T = 34 gr
Kcal = 1125
Tātad, viena groziņa uzturvērtība
OB = 30 gr
OH = 22 gr
T = 9 gr
Kcal = 280
Atbildēt