Ogu laiks turpinās. Aveņu siera kūka manā – veselīgajā izpildījumā.

Sastāvdaļas

Pamatnei
100 gr kviešu milti
100 gr pilgraudu auzu milti
150 gr vājpiena biezpiens
20 gr mandeļu eļļa (var izmantot arī citu)
1,5 tējk.cepamais pulveris
vanilīns, saldinātājs

Pa virsu

2 iepakojumi (250 gr)  siers Ricotta (11%)
200 ml saldais krējums 10%
180 gr vājpiena biezpiens
3 olas
2 ēd.k kukurūzas ciete
Vanilīns
Saldinātājs ( no  www.lowcarb.lv)
180 gr avenes

Pagatavošana
Pamatnei paredzētās sastāvdaļas sajauc un samīca mīklas bumbā. Ieliek uz minūtēm 30 ledusskapī. Pa to laiku gatavo pildījumu:  saputo visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas. Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē un liek cepamajā formā (man ir 24cm), ar roku palīdzību veidojot maliņas ~2-3cm augstumā. Uz pamatnes izvieto pusi no paredzētajām avenēm un pārlej pāri saputoto masu.Pa virsu izkārto atlikušās avenes un liek cepeškrāsnī ~160-170 grādos (jo mīkla pa vidu sanāk diezgan šķidra, tādēļ jācep zemā temperatūrā). Cepu ilgi, laiku gan neuzņēmu, bet varētu būt ap 1,5 h.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 7,4 gr
OH = 13,1 gr
T = 7,2 gr
Kcal = 150