Lavaša rulete ar biezpienu un aprikozēm
Turpinu darboties ar ogām un augļiem. Tirgū tik samtainas, maigas un aromātiskas aprikozes, ka grūti tām paiet garām.
Sastāvdaļas
1 lavašs (190 gr, Armēņu)
300 gr vājpiena biezpiens
130 gr dabīgais jogurts
1 ola
300 gr aprikozes
~100 gr ūdens
1 ēd.k kukurūzas ciete
saldinātājs pēc vajadzības (es izvēlos saldinātāju no www.lowcarb.lv)
Pagatavošana
Vispirms aprikozes sagriež mazos gabaliņos. Ūdenim piejauc cieti samaisa un pievieno pie aprikozēm. Pievieno saldinātāju pēc vajadzības. Vāra tik ilgi (ne ilgi), līdz masa sabiezē. Liek atdzist. Vājpiena biezpienu sajauc ar jogurtu, vienu olas baltumu (dzeltenums paliek pārsmērēšanai), saldinātāju. Smērē biezpiena masu uz lavaša. Pa virsu atdzisušo aprikozu masu (es pa virsu uzliku vēl sagrieztas svaigas aprikozes). Satin lavašu, pārsmērē ar olas dzeltenumu, apkaisa ar sezama sēkliņām un liek cept 180 grādos, kamēr virsma paliek zeltaina.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,1 gt
OH = 14,8 gr
T=1 gr
Kcal = 105
Atbildēt