Pica ar cukini un Mocarellu (bez miltiem)
Man jau liekas, ka jums, maniem lasītājiem ir jau sen skaidrs, ka picas var ēst, daudz un dažādas un nebaidīties par liekiem kg. Te vēl viens pierādījums tam
Sastāvdaļas
600 gr tītara (vai vistas) filejas maltā gaļa
1 mazītiņš cukini (270 gr)
2 tomāti ( 320 gr)
2 x 125 gr Mocarella (18%)
120 gr olu baltums
1 sīpols (120 gr)
ķiploki, baziliks, garšvielas
Sāls, garšvielas
Pagatavošana
Maltajai gaļai pievieno sarīvētu cukini (vispirms tam nospiež lieko šķidrumu), smalki sagrieztu sīpolu, izspiestus ķiplokus, sāli, garšvielas, olu baltumu. Liek uz plāts un izveido apaļas formu, apmēram 1cm biezumā un cep ~175 grādos gatavu. Izņem, kārto pa virsu tomātus, pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku un sarīvētu Mocarellas sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, līdz izkūst siers.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1680 gr) OB = 173,7 gr, OH = 40,9 gr, T = 101,7 gr, Kcal = 1771
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 28,8 gr, OH = 6,7 gr, T = 16,8 gr, Kcal = 294
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,3 gr
OH = 2,4 gr
T = 6 gr
Kcal = 105,4
Labvakar, Ineta!
Šovakar izmēģināju recepti. Izdevās ļoti garda.
Vienīgi man sasuloja gaļas sacepums, cepšanas vidū nācās šķidrumu liet nost, lai gan pirms tam es kārtīgi nospiedu cukini sulu.
Līdzīgi man ir bijis arī ar vistas filejas un kabaču kotletītēm – nevis zeltaini brūnas apcepās, bet gan kārtīgi iztvaicējās savā sulā.
Bet neskatoties uz to, garšoja labi.
Paldies Jums par receptēm!
Labsvakars, Olga! Priecājos, ka garšoja. Varbūt temperatūra bija par zemu, tad tā varētu būt. Man gan arī nedaudz sulojās cepot.Tad to var noliet no plāts.Vai varbūt sākumā uzlieciet uz kartstāku temparatūru (es cepu kādos 175-180 grādos): lai aprauj to “lielo kotleti” un tad, tā vairs tā nesulojasun tad var samazināt atkal, lai izcepas ari iekšpuse.