Lašmaizītes ar zaļumiem (bez glutēna)
Nedēļas nogalē glābjoties no tveices atkal izvēlējos atpūtu un nakšņošanu teltī, pie jūras. Protams, arī atpūšoties cenšos piedomāt pie tā, ko lieku mutē. Nekādus piena produktus līdzi nepaņemsi, bet saceptas lieliskas bezglutēna maizītes ar lasi, teiksim brokastīs pie kafijas būs pašā laikā!
Sastāvdaļas
360 gr vājpiena biezpiens
2 olas + 1 olas baltums (mīklai)
1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
90 gr a/k lasis
15 gr dilles
2 tējk.cepamais pulveris
40 gr kukurūzas milti
80 gr rīsu milti
Pagatavošana
Vājpiena biezpienam pievieno 2 olas un vienas olas baltumu un kārtīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātu lasi, dilles, cepamo pulveri, nedaudz sāli (lasis jau bija gana sāļš), garšvielas pēc izvēles. Veido plācenīšus, pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek uz plāts.Cep ~175 grādos 30 minūtes.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 16 gr
OH = 17 gr
T = 4,5 gr
Kcal = 174
Atbildēt