Melleņu groziņi
Arī šonedēļ bez našķīšiem nekādi. Bauda gan vēderam, un acīm!
Sastāvdaļas
100 gr pilngraudu auzu pārslas
100 gr kefīrs
50 gr medus
1 olas baltums (40 gr)
Pildījums
100 gr mellenes +50 gr ūdens
10 gr želatīns
Pagatavošana
Auzu pārslas sajauc ar kefīru un uzbriedina. Pievieno medu, olas baltumu. Silikona formiņās veido (ķepina… nebija tas tik vienkārši…:)…) groziņus, kurus liek uz plāts un cep gatavus (~170 grādos).
Mellenes savāra ar ūdeni (ja vajag var pievienot vēl kādu saldinātāju). Nelielā daudzumā auksta ūdens uzbriedina 10 gr želatīnu, kuru pēc tam karsta ūdens peldē izšķīdina un pievieno mellenēm. Masu lej groziņos un liek ledusskapī sastingt. Nu, nereāli gardi – vienkārši bauda gan vēderam, gan acīm!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 23,6 gr
T = 1,7 gr
Kcal = 143
Šie ir vienkārši lieliski! Nekad nebūtu domājusi, ka no auzu pārslām var pagatavot tik gardus groziņus. Vienīgi nākamreiz tos 50 gramus medus aizvietošu ar brūno cukuru, jo drusciņ neiepatikās tā ceptā medus garšas nianse. Liels paldies par receptēm, ar kurām jūs dalāties ar mums!
Lūdzu, lūdzu! Priecājos, ka jums arī patika!