Biezpiena bumbiņas ar sēkliņām
Sastāvdaļas:
Vājpiena biezpiens 180 gr
Olas 1 gab
15 gr sezama sēkliņas
15 gr saulespuķu sēkliņas
15 gr ķirbju sēkliņas
Kviešu klijas 2 pilnas ēd.k (10gr)
Rudzu milti(var ņemt arī kviešu pilngraudu) 100gr
Garšvielas: sāls, mukstatrieksts, ķiplokpipari(pēc izvēles)
Apvārtīšanai:
1 ola
10 gr samaltas linsēklas
10 gr sasmalcinātas saulspuķu sēkliņas
Pagatavošana:
Biezpienu kārtīgi saberž ar olu, pievieno sēkliņas, klijas, rudzu miltus.Saveļ mīklu bumbā.Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam veido bumbiņas, kuras iemērc olā, pēc tam apviļā maltās linsēklās un saulespuķu sēkliņās. Liek cepties ~ 180 grādos, kādas minūtes 20.
Uzturvērtība 100gr:
OB = 15,7gr
OH = 20,7
T = 9,3
Kcal = 235
Labu apetīti!
Atbildēt