Sastāvdaļas:

Vājpiena biezpiens 180 gr

Olas 1 gab

15 gr sezama sēkliņas

15 gr saulespuķu sēkliņas

15 gr ķirbju sēkliņas

Kviešu klijas 2 pilnas ēd.k (10gr)

Rudzu milti(var ņemt arī kviešu pilngraudu) 100gr

Garšvielas:  sāls, mukstatrieksts, ķiplokpipari(pēc izvēles)

Apvārtīšanai:

1 ola

10 gr samaltas linsēklas

10 gr sasmalcinātas saulspuķu sēkliņas

Pagatavošana:

Biezpienu kārtīgi saberž ar olu, pievieno sēkliņas, klijas, rudzu miltus.Saveļ  mīklu bumbā.Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam veido bumbiņas, kuras iemērc olā, pēc tam apviļā maltās linsēklās un saulespuķu sēkliņās. Liek cepties ~ 180 grādos, kādas minūtes 20.

Uzturvērtība 100gr:

OB = 15,7gr

OH = 20,7

T = 9,3

Kcal = 235

Labu apetīti!