Gaisīgais melleņu deserts
Arī šonedēļ bez našķīšiem nekādi. Ogu cenas c/tirgī nokritušās, tādēļ grēks neizmantot…
Sastāvdaļas
400 gr dabīgais jogurts Skyr
180 gr vājpiena biezpiens
100 gr vājpiena kefīrs
250 gr mellenes
10 gr želatīns
Pagatavošana
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Dabīgo jogurtu, vājpiena biezpienu, kefīru, mellenes, saldinātāju sablendē viendabīgā masā. Pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu un atkal kārtīgi sablendē. Lej trauciņos vai veidnē un liek ledusskapī.
Mērcītei: Mellenes savāra ar ūdeni (ja vajag var pievienot kādu saldinātāju).
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,4 gr
OH = 4,5 gr
T = 0,3 gr
Kcal = 65
Atbildēt