Rulete ar avenēm, banāniem un persikiem
Sastāvdaļas
Uz divām ruletēm:
“Pilngraudu lavašs” (2 gab x 180 gr)
3 x 180 gr vājpiena biezpiens
2 olas (dzeltenums paliks pārsmērēšanai)
50 gr olu baltums
Uz divām ruletēm ~600 gr augļi , ogas
Man bija:
2 banāni (120 gr)
200 gr persiki
200 gr avenes
Saldinātājs, vaniļa, sezams
Pagatavošana
Vājpiena biezpienam pievieno 2 olu baltumu + 50 gr olu baltumu, saldinātāju, vaniļu. Masu kārtīgi sajauc. Uz lavašiem smērē sajaukto biezpiena masu. Uz viena klāj sagrieztu ripiņās banānu un avenes, uz otra gabaliņos sagrieztus persikus un avenes. Sarullē, pārsmērē ar olu dzeltenumu, pārkaisa ar sezamu un liek cepties 180 grādos, minūtes 15-20.
Nu, tāds gardums!!! Mēli var norīt! Labāks par jebkuru Vīnes strūdeli…:)
Kāda ražotāja lavašu pērc? Ieteikumi?
Pievienoju pie receptes foto. Pilngraudu lavašu nevienu citu neesmu redzējusi.
Kādu saldinātāju izmantojat?
Pēdējā laikā izmantoju http://www.lowcarb.lv produkciju: https://lowcarb.lv/lv/products/saldinatajs-xucker-light-1kg/