Aveņu keksi (bez glutēna)
Vasara beigusies, bet ne manas idejas saldiem, veselīgiem un gardiem našķiem! Svaigas avenes ieceptas aromātiskos keksiņos, kurus varam baudīt katru dienu un pat vakaros, nebaidoties no liekiem kg!
Sastāvdaļas (6 gab)
200 g vājpiena biezpiens
100 g avenes (vai citas ogas, augļa gabaliņi)
1 ola
125 g olu baltums (vai 2 veselas olas)
70 g milti ( es izmantoju rīsu, bet derēs arī citi milti)
Vanilīns
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Vājpiena biezpienam pievieno olas, olu baltumu, vaniļu, saldinātāju, cepamo pulveri un visu sablendē.
2. Pamazām pievieno miltus. Sajauktajā masā iemaisa avenes.
3. Masu lej silikona keksu formiņās un liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep, līdz tie skaisti apbrūnē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 550 g) OB = 132,6g, OH = 145,1 g, T = 15,6 g, Kcal = 1263
Uzturvērtība 1 gab OB = 22,1 g, OH = 24,2 g, T = 2,6 g, Kcal = 211 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,9 gr
OH = 13,1 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 114
Tikai nieka 114 kcal!!!
Sveika. Cik būtu jāliek olas, ja neizmanto atsevišķi baltumu bet tikai veselas olas?
Jārēķina, ka vienas olas baltums sver vidēji 35-39 gr. 250: 37 = apmēram 6 olu baltums. Bet variet likt arī veselas olas kādas 3 gab un 2 olu baltumus. Būs nedaudz vairāk tauku.