Auzu pārslu groziņi ar ogām
Brīvdienās jau atkal nekādi bez gardiem, veselīgiem našķiem. Pazuda neticami ātri…:)
Sastāvdaļas
Groziņiem
150 gr auzu pārslas
150 gr žāvētas plūmes (jāskatās, lai ir svaigas/lipīgas/mitras)
200 gr vājpiena kefīrs
Pildījums
150 gr mellenes
200 gr avenes
150 gr ūdens
30 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
Auzu pārslām pievieno sagrieztas plūmes, aplej ar kefīru un uz 2 min ieliku mikroviļņu krāsnī, lai pārslas uzbriest un plūmes paliek vēl mīkstākas. Auzu pārslas ar plūmēm samīca vienā masā. Veido groziņus silikona formiņās. Liek cepties 175 gr grādos minūtes 25-30 min.
Otrā variantā ar biezpiena masu es auzu pārslas nedaudz sablendēju ar plūmēm viendabīgā masā. Abi varianti bija labi.
Mellenes un avenes savāra ar ūdeni (tās tikai avisam nedaudz pavāra, lai neizjūk ogas), pievieno saldinātāju (ja nepieciešams) un kukurūzas cieti. Maisa, karsējot, līdz masa sāk sabiezēt. Noliek malā atdzist. Atdzisušo ogu pilda groziņos un atdzesē ledusskapī. Lai labi garšo!
Uzturvērtība 100 gr (ar ogām)
OB = 4 gr
OH = 26,3 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 138
Tā kā šie man ātri pazuda, cepu nākamo partiju, bet pildīju ar vaniļas biezpienu. Skat nākamo recepti.
Atbildēt