Auzu pārslu groziņi ar biezpienu
Aveņu groziņi tik ātri pazuda, ka nācās gatavot vēl vienu porciju. Šoreiz ar biezpiena pildījumu.
Sastāvdaļas
Groziņiem
150 gr auzu pārslas
150 gr žāvētas plūmes (jāskatās, lai ir svaigas/lipīgas/mitras)
200 gr vājpiena kefīrs
Biezpiena pildījumam
220 gr vājpiena biezpiens
2 nelielas olas
saldinātājs, vanilīns
Tā kā uz to mirkli man nebija svaigu ogu mājās, pa vidu ieliku karoti pīlādžu džemu.
Pagatavošana
Auzu pārslām pievieno sagrieztas plūmes, aplej ar kefīru un uz 2 min ieliku mikroviļņu krāsnī, lai pārslas uzbriest un plūmes paliek vēl mīkstākas. Ja plūmes trāpījušās cietas, tās izmērcē verdošā ūdenī. Šoreiz es auzu pārslas un plūmes sablendēju. Jāaztīst, ka šajā variantā vieglāk veidot groziņus. Auzu pārslas ar plūmēm samīca vienā masā. Veido groziņus silikona formiņās. Biezpienam pievieno 2 oals, saldinātāju, vaniļu. Masu pilda groziņos. Groziņus liek cepties 175 grādos minūtes 25-30 min.
Uzturvērtība 100 gr
OH = 10,6 gr
T = 22,3 gr
T = 2,9
Kcal = 163
Atbildēt