Siera kūka (neveselīgā…:)
Gandrīz klasiskā siera kūka…Domājiet, ka es protu tikai veselīgas un mazkaloriskas kūkas cept?…:) Nekā, nebija. Paskatiet, vien, cik trekna un grēcīgi garda ir šī kūka. Bet, nu, bija iemesls šādai kūkai. Gabaliņu arī pati apēdu un sirdsapziņas pārmetumos nemocījos..:)
Sastāvdaļas
Pamatnei
400 gr cepumi “Selga”90 gr sviests
180 gr sviests
Pildījumam
4 olas
150 gr cukurs
300 gr saldais krējums
500 gr Mascarpone
360 gr vājpiena biezpiens
50 gr rīsu milti (vai kviešu)
1 citrona miziņa (ssrīvēta)
4 ēdamkarotes citronu sulas
vaniļa
Pagatavošana
Vispirms gatavo mīklu pamatnei: virtuves kombainā samaļ cepumus.Pievieno sviestu un ar rokām saplucina to drumstalās un mīca to, kamēr mīkla saveļama bumbā. Mīklu ieklāj cepamajā formā veidojot maliņas (man bija diezgan paliela – kantaina stikla forma 15x24cm).
Gatavo pildījumu: liek bļodā biezpienu, mascarponi, saldo krējumu, biezpienu, olas, vaniļu, miltus un sablendē viendabīgā masā. No citrona norīvē ar smalko rīvi citrona miziņu, bet no paša izspiež sulu. Pievieno pildījuma masai miziņu un 4 ēdamkarotes citronu sulu.Masu lej uz pamatnes un liek cpeškrāsnī cepties apmēram 170 grādos.
Intereses pēc sarēķināju arī kalorijas… 354kcal uz 100 gr. Nu, nekas jauns. Kā jau visās standartkūkās un tortēs. Ap 350-500 kcal uz 100 gr. Bet, ja kādu tas neintereseē un nav aktuāli, tad kāpēc ne?
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,7 gr
OH = 24,3
T = 25
Kcal = 354
Atbildēt