Ķirbju plācenīši ar sieru un zaļumiem
Ak, šis rudens! Mūsu Latvijas dārzeņi tā vien prasīt prasās nonākt uz mana galda. Kabači, ķirbji, bietītes, spināti, tomāti, gurķi… Un, protams, mūs pašu āboli, bumbieri. Eh, katru reizi man ir grūti izvēlēties, ko nu šoreiz gatavošu. Bet šoreiz brīvdienās sevi lutinu ar ķirbju plācenīšiem, keksiņiem.
Sastāvdaļas
750 gr ķirbis
150 gr siers “Spēkavīrs” (var būt arī 10% siers)
3 olas
60 gr zaļumi (loki, dilles, pētersīļi)
50 gr vājpiena kefīrs (vai 2%)
50 gr rīsu milti (vai jebkuri citi)
50 gr auzu klijas (vai kviešu, vai rudzu)
Pagatavošana
Sarīvē ķirbi, sieru, sasmalcina zaļumus. Pievieno olas, miltus, klijas, kefīru, garšvielas. Visu sajauc, liek silikona formiņās (vai cep pannā) un liek cepties 175 grādos, līdz gatavs. Pasniedzu ar dabīgā jogurta, zaļumu, ķiploku mērcīti. Super gardi un veselīgi!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,2 gr
OH = 7,3 gr
T = 1,1 gr
Kcal = 70
Atbildēt