Tik sen jau gribēju atrast sev ideālo mīklu, no kuras gatavot tartes, groziņus. Laikam jau šī ir mana pirmā mīkla, no kuras izdevās lieliska, veselīga pamatne kūkai. Cerams, ne pēdējā.
Sastāvdaļas

Pamatnei
100 gr vājpiena biezpiens
100 gr milti (es ņēmu rīsu miltus)
25 kokoseļļa
1 olas dzeltenums (olas baltums tiks izmantots pildījumā)
~2 ēdamkarotes ūdens
Biezpiena krēmam
150 gr vājpiena biezpiens
2 olas
75 gr vājpiena kefīrs
30 gr kukurūzas ciete
vaniļa, saldinātājs
1 neliels ābols

Pagatavošana

Sajauc visas pamatnes sastāvdaļas un saveļ mīklas bumbu, kuru ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pildījumam: sablendē biezpienu ar 2 olām, kefīru, cieti. Olas baltumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpiena masā. Mīklu izņem no ledusskapja un liek formā, veidojot maliņas. Formā lej biezpiena masu. Pa virsu kārto ābolus.(ābolus var salikt arī pamatnē un mīklu pārliet pāri). Liek cepeškrāsnī un cep ~170 grādos gatavu.

Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,9 gr
OH = 20,4 gr
T = 2,7 gr
Kcal = 168