Auzu pārslu – valriekstu groziņi ar piena – citronu krēmu
Brīvdienas bez veselīgiem gardumiem nav īstas brīvdienas! Jūsu uzmanībai, draugi – fantastiski gardi un kraukšķīgi groziņi!
Sastāvdaļas
100 gr auzu pārslas
50 gr valrieksti
2 olas, saldinātājs
Krēmam
300 gr piens
25 gr kukurūzas ciete
saldinātājs
2 olu dzeltenumi
vaniļa
~2 ēd.k citronu sula
Pagatavošana
Auzu pārslām pievieno sasmalcinātus valriekstus, olas, saldinātāju un atstāj, lai uzbriest. Ņem silikona formiņas un veido groziņus. Pacietība tam gan būs nepieciešama…:) , bet ir to vērts. Man sanāca 8 gab. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep gatavus, līdz maliņas apbrūnē. Izņem un atdzesē.
Gatavo krēmu: 2 olu dzeltenumiem pievieno saldinātāju, pienu, cieti un citronu sulu. Maisa karsējot uz uguns ar putojamo slotiņu, līdz masa sabiezē. Nedaudz atdzesē un pilda groziņos. Dekorē pēc sirds patikas…Lai labi garšo!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,3 gr
OH = 14,3 gr
T = 9,4 gr
Kcal = 176
Atbildēt