Sastāvdaļas:

2 olu baltums

180gr vājpiena biezpiens

4 ēd.karotes pilnas ar kaudzi rudzu klijas ( var ņemt arī  kviešu klijas)

Cukura aizvietotājs (8-10 tabletes)

Mandeļu esence, apmēram 20 gab.mandeles dekorēšanai,

1 tējkarote cepamā pulvera.

Pagatavošana:

Saputo olu baltumus, biezpienu sajauc ar mandeļu esenci, cukura aizvietotāju, cepamo pulveri, klijām. Pievieno olu baltumus. Ar karoti liek mazas piciņas uz cepamā papīra, pa vidu iesprauž mandeli un  liek cepties zemā temperatūrā ~150-160 grādos, kamēr paliek brūna virsiņa.

Uzturvērtība 100 gr:

OB = 15,6 gr

OH = 7,7 gr

T = 3,8 gr

Tikai 127 kcal!!!