Sāļais pīrāgs ar lasi un zaļumiem
Manis iepriekš ievietotās receptes atvasinājums (https://www.edunsporto.lv/?p=9463). Šoreiz ar k/k lasi. Lieliska garša un visa pīrāga uzturvērtība.
Sastāvdaļas
Pamatnei (20 cm)
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
20 gr kukurūzas milti
50 gr rīsu milti
1 tējk. cepamais pulveris
Sāls, garšvielas
Pildījumam
180 gr k/k lasis (es izmantoju k/k laša asakas notīrīto gaļu)
30 gr cietais siers
50 gr 10% siers
50 gr zaļie lociņi +20 gr dilles
250 gr olu baltums
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vājpiena biezpienam pievieno olu, miltus, cepamo pulveri, sāli, garšvielas un sajauc mīklu, kuru liek cepamajā formā un veido pamatni ar maliņām.
Gatavo pildījumu: lasi attīra no asakas, sasmalcina, pievieno sarīvētus sierus, zaļumus, olu baltumu, pievieno sagrieztus lociņus, dilles. Pievieno pēc garšas garšvielas un masu lej pamatnē. Formu liek cepeškrāsnī un cep ~175 grādos un cep ~ 45-50 minūtes (kamēr gatavs).
Lieliska ir visa pīrāga uzturvērtība
OB = 143 gr
OH = 66,5 gr
T = 47,3 gr
Kcal = 1275,6 gr
Uzturvērtība 100 gr
OB = 16,2gr
OH = 7,5 gr
T = 5,3 gr
Kcal = 144
Ēd visu dienu pīrāgu un tievē!
Atbildēt