Šokolādes pankūku rullīši ar vārīto piena krēmu
Jums taču patīk palutināt savējos? Savus tuvākos, mīļos? Un kāpēc gan to nedarīt kādās brīvdienās pagatavojot nevis vienkārši plānās pankūkas, bet šādu lielisku gardumu?
Sastāvdaļas
2 olas
300 gr piens (var iozmantot arī kefīru vai paniņas)
2 ēd.k (8 gr) kakao
120 gr milti (es izmantoju rīsu miltus)
15 gr kokoseļļa (vai sviests)
Saldinātājs, nedaudz sāls
Krēmam
1 olas dzeltenums
2 ēd.k kukurūzas ciete
300 gr piens
saldinātājs
1-2 ēd.citronu sula
Pagatavošana
Cep plānās pankūkas: pagatavo mīklu un izcep plānās pankūkas.
Gatavo krēmu: olas dzeltenumam pievieno pienu, kukurūzas cieti, citronu sulu, saldinātāju. Maisot karsē, līdz masa sabiezē.
Uzklāj pirmo pankūku – pārsmērē ar krēmu, pamīšus klāj otro pankūku, kuru arī pārklāj ar krēmu.Tā turpina ar visām pankūkām. Beigās sarullē un liek atdzesēties. Es pārklāju ar melno šokolādi (melno šoko+nedaudz sviesta izkausē) un drupinātiem valriekstiem. Visgaršīgāk ir baudīt to tikko sarullētu, taču atdzesēts arī otrā rītā ir labs.
Kalorijas šoreiz nerēķināju, jo parasti brokastis oparasti man ir visbagātākā kalorijām ēdienreize, tādēļ īpaši nesatraucos, jo zinu, ka atlikušajā dienas daļā kcal var pieregulēt.
Atbildēt