Kaut kur neta dzīlēs ieraudzīju salātus, kuri man iepatikās. Nedaudz pamainot sastāvdaļas, garšvielas tapa šādi, brīnum gardi un veselīgi salāti.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
400 gr liesa teļa/liellopa (vai vistas/ tītara fileja)
2 nelieli sīpoli (154 gr)
1  garais gurķi (358 gr)
1 paprika (223 gr)
1 mīksts avokado (110 gr)
2-3 ķiploka daiviņas (15 gr)
½ tējk.asā paprika
Citronpipari
2 ēdamkarotes vīnogu vai ābolu etiķis (17 gr)
3-4 ēd.k sojas mērce
1 tējk. sāls
1 ēd.k eļļa
Zaļumi
Pagatavošana
Gurķus un papriku sagriež strēmelītēs un uzber sāli. Noliek malā. Sīpolus sagriež ripiņās un iemarinē – uzlej etiķi. Noliek malā. Liellopa gaļu sagriež strēmelītēs un liek uz pannas zem vāka apcept/izsautēt. Kad  gaļa gandrīz gatava, pievieno sīpolus ar etiķi, sojas mērci, izspiestu ķiploku, garšvielas. Turpina tvaicēt, līdz gaļa ir mīksta. Gatavo gaļu pievieno sagrieztajiem gurķiem un paprikai. Pievieno sagrieztu avokado, samaisa, kārto uz šķīvjiem un bauda! Var ēst gan siltus, gan atdzesētus.
Uzturvērtība visai porcijai (~1160 gr)   OB = 93,2 gr, OH = 33,9, T = 28 gr, Kcal = 794
1/2 porcijas uzturvērtība: OB = 46,6 gr, OH = 17 gr, T = 14,2 gr, Kcal = 397,1
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8 gr
OH = 2,9 gr
T = 2,4 gr
Kcal = 68,5