Sastāvdaļas:

Zemenes 500 gr (~200gr dekorēšanai)

Aprikozes 300gr

Dabīgais jogurts 400gr

Vājpiena biezpiens 200 gr

Želatīns 50gr

Cukura aizvietotājs ( ~30-40 tabletes, pēc savām vēlmēm, cik saldu katrs vēlas, man bija cukura aizvietotājs „Splenda” tabletes (LV nopirkt diemžēl nevar, tādēļ var izmanto arī citus, vai, ja kcal neskaita – arī cukuru)

Želatīns tortes virsmām 1 paciņa (nopērkams RIMI)

Apakšējai daļai

Rudzu pilngraudu (vai jebkuri citi pilngraudu) sausiņi ~250 gr

Šķīstošā kafija 2 ēd.k., 250ml karsts ūdens, 2 ēd.sviests

3 ēd.k. brūnais cukurs

Iemērc želatīnu un uzbriedina. Izšķīdina vai sasmalcina cukura aizvietotāju 30-35 tabletes.

Sablenderē viendabīgā masā zemenes, aprikozes, jogurtu un biezpienu, pievieno cukura aizvietotāju.

Pagatavo stipras un saldas šķīstošās kafijas krūzi, kurai pievieno arī 2 ēd.k sviestu.

Sasmalcina rudzu sausiņus, pielej klāt kafiju – mitro masu ieblietē formā ar noņemamām malām. Ieliek uz kādām 30 minūtēm ledusskapī. Pa to laiku karstā ūdens peldē izšķīdina uzbriedināto želatīnu un mazliet atdzisušu pievieno ogu-jogurta masai.

Masu lej virsū apakšējai masai – liek aukstumā sastingt. Kad tā sastingusi uz tās kārto svaigas zemenes.

Sagatavo caurspīdīgo tortes želeju un pārlej ogas, liek aukstumā sastingt.

Uzturvērtība 100 gr:

OB = 6,4

OH = 16,1

T = 1,0

Tikai 102 Kcal!!!