Tarte ar hurmu
Rudens ir hurmas laiks. Vislabāk to baudīt protams, svaigā veidā. Tā ir ļoti veselīga un ieteicama jūsu ēdienkartē. Bet var arī to pagatavot saldajos našķos- tartē , cepumos.
Sastāvdaļas pamatnei (19cm)
100 gr auzu pārslas
100 gr žāvētas plūmes
150 gr 2% kefīrs
1 olas baltums
Ja nepieciešams pievienojiet saldinātāju (man pietika ar plūmēm)
Pildījumam
3 hurmas (700 gr)
300 gr ūdens
saldinātājs pēc nepieciešamības (man no www.lowcarb.lv)
~20 gr citronu sula
1 olas dzeltenums
35-40 gr kukurūzas ciete
Vaniļa
Dekoram: apelsīnu miziņa un melnā šokolāde
Pagatavošana
Es jau iepriekš izvārīju hurmas biezeni. No šī biezeņa tartei izmantoju 500 gr (pārējo– izmantoju cepumos, recepte būs zemāk).
Žāvētās plūmes sagriež smalkāk, pievieno auzu pārslas, kefīru un noliek uzbriest (min 20), vai ieliek mikroviļņu krāsnī uz 1-2 min. Pievieno olas, sajauc un veido tartes pamatni ar maliņām. Liek cepeškrāsnī uz ~25 minūtēm, ~175-180 grādos.
Biezenim pievieno olas dzeltenumu, kukurūzas miltus atšķaidītus ar ūdeni un karsē, līdz masa sabiezē. Nedaudz atdzesē un pilda tartes pamatnē.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13,1 gr
OH = 20,8 gr
T = 1,7 gr
Kcal = 113
Lai labi garšo! Gaidu arī atsauksmes, komentārus, ja izmēģināsiet recepti!
Ineta,vai cep tikai pamatni?Kad sapilda hurmas biezeni,tad necep?Liek sastingt ledusskapī?
Jā, cepu tikai pamatni.Tad tajā, nedaudz padzisušā piepildīju jau atdzesētu biezeni savārītu ar cieti un liku ledusskapī sabiezēt.