Nu, ko turpinām ar hurmas receptēm. Man tā, tāpat kā mandarīni, arī tīri labi saistās ar Ziemassvētkiem, tādēļ, pievienoju gan ingveru, gan piparkūku garšvielu. Un, ziniet, rezultāts – super!
Sastāvdaļas
300 gr gatavs hurmas biezenis (skat.recepti  “Tarte ar hurmu), vai tikpat labi, tas var būt arī ķirbja biezenis
1 ola
130 gr vājpiena biezpiens
90 gr pilngraudu auzu milti
70 gr rīsu milti
50 gr pilngraudu rudzu milti
25 -30gr kokoseļļa (vai sviests)
Malts ingvers, piparkūku garšviela
Cepamais pulveris
Saldinātājs
40 gr valrieksti
1 olas dzeltenums
Pagatavošana
Biezpienam  pievieno olu un saberž visu viendabīgā masā, pievieno hurmas biezeni, garšvielas. Ar mitrām rokām veido apaļus cepumus, kurus liek uz plāts, pārsmērē ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar valriekstiem. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep aromātiskos cepumus zeltaini brūnus (apmēram 35 minūtes).
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,3 gr
OH =  27,5 gr
T = 5,6 gr
Kcal= 209

Lai labi garšo! Gaidu arī atsauksmes, komentārus, ja izmēģināsiet!