Brīvdienu omlete ar dārzeņiem, šampinjoniem un Džiugas sieru
Drīz jau brīvdienu rīts, tādēļ varbūt noderēs šāda lieliska recepte. Palutiniet gan savējos!
Sastāvdaļas
Pildījums (sanāca 2 rīta omletēm- pa 200 gr dārzeņu katrai)
1 burkāns
1 paprika
100 gr puravs
2-3 ķiploka daiviņas
100 gr šampinjoni
Sāls, pipari, garšvielas
Omletei
2 olas
100 gr olu baltums
50 gr piens
Kurkuma, garšaugi, sāls pēc vajadzības
20 gr siers Džiuga – pievienoju vienai porcijai
Pagatavošana
Burkānu sarīvē, papriku, šampinjonus un puravu sagriež, piespiež ķiploku un liek pannā izsautēties nelielā ūdens daudzumā. Nedaudz atdzesē un iemaisa sarīvēto sieru. Olas sakuļ ar olu baltumu, garšvielām, sāli, lej pannā un zem vākā nepārāk augstā temperatūrā cep, līdz var redzēt, ka omlete no apakšas ir izcepusies. Uz vienas omletes pusītes liek dārzeņus ar sieru-pārklāj ar omletes otru pusīti, piespiež, noņem no uguns un atstāj pannā zem vāka.
Visa porcija – omlete uz 400 kcal. Bet, nu, jā, tās pietiek 2 cilvēkiem brokastīs.
Lai labi garšo! Gaidu arī atsauksmes, komentārus, ja izmēģināsiet recepti!
Atbildēt