Banānu – mandarīnu kūka
Ātra un vienkārša kūciņa steidzīgiem brīžiem… Ātri un vienkārši pagatavojama. Un pavisam, pavisam mazkaloriska.
Sastāvdaļas
2 gatavi banāni
100 gr aprikozes (pērku tirgū – tumšās, dārgās, mīkstās-nu, ļoooti saldās)
1 ola
80 gr olu baltums
15 gr kokoseļļa (vai cita eļļa, vai sviests)
100 gr pilngraudu kviešu milti
6 gr cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam
1 banāns
1-2 mandarīni
200 gr vājpiena biezpiens
Pagatavošana
Banānus sablendē kopā ar olu un olu baltumiem. Pievieno eļļu, miltus sajauktus kopā ar cepamo pulveri. Visu sablendē. Aprikozes smalki sagriež un pievieno mīklai. Sadala divās daļās (vai vienā lielā kvadrātā un tad sagriež trijās vienādās daļās) un izcep divas ripas 180 grādos 20 minūtes.
Gatavo krēmu: biezpienu sablendē ar banānu un pievieno smalki sagrieztu mandarīnu. Ripas pārgriež uz pusēm (vai nepārgriež, ja grib zemāku kūku) un katru pusripu pārklāj ar krēmu. Dekorē pēc sirds patikas.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,7 gr
OH = 22,2 gr
T = 1,2 gr
Kcal= 137
Atbildēt