Cukini pica ar vistas gaļu
Man pusdienās būs sulīga, pikanta, dārzeņu pica ar vistas gaļu! Nu, kā gan ar tādu uzturvērtību netievēt? :)
Sastāvdaļas
Pamatnei
500 gr cukini
340 gr ķirbis
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
3 olas
80 gr kukurūzas milti
Sāls, pipari, garšvielas
Pa virsu
1 burkāns ( 138 gr)
1 neliela paprika (104 gr)
100 gr puravs
3 nelieli marinēti gurķi (250 gr)
250 gr kūpināta vistas gaļa (izmantoju to, kas man bija, bet noteikti veselīgāk būs vistas fileja)
50 gr siers “Brinza” (Jaunpils)
280 gr dabīgais jogurts
100 gr olu baltums
150 gr siers “Spēkavīrs”
Pagatavošana
Kabaci ar ķirbi sarīvē un noliek malā, lai tie atsulojas. Nospiež lieko sulu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, izspiestu ķiploku, olas, miltus, garšvielas un visu kārtīgi sajauc. Masu izklāj uz paplāts uz cepamā papīra – formu izvēlamies pašas: es liku kantainu. Liek 180 grādos uz ~ 15 minūtēm cepeškrāsnī. Kamēr cepas, sagriežam picas “cepurīti”: vistas gaļu, dārzeņus, sarīvē un pievieno Brinzu. Visu sajauc. Tam visam pievieno dabīgo jogurtu, olu baltumu, garšvielas. Masu liek uz pusizceptās pamatnes un liek atkal cepeškrāsnī uz minūtēm 25-30. Izņem pārkaisa ar sarīvētu Spēkavīra sieru un ieliek atpakaļ cepesķrāsnī, lai siers izkūst.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,8 gr
OH = 5,6 gr
T = 3,2 gr
Kcal= 81
Atbildēt