Vistas fileja sinepju mērcē
Sastāvdaļas mērcei:
Ķirbis
Krievu sinepes
Piena spēks
Garšvielas pēc izvēles (pievienoju arī mazliet kurkumu – krāsas pastiprināšanai)
Pagatavošana:
Izsautē mīkstu ķirbi, sablenderē to, pievieno krievu sinepes, visu labi sablenderē viendabīgā masā, pievieno pēc patikas garšvielas, un pašās beigās pielej Piena spēku un UZKARSĒ.Nevāra.
Ķirbis ideāli der mērcītei: gan garšas ziņā, gan konsistences ziņā – jo, tas mērci labi sabiezina, kā arī piedod vēl skaistu zeltainu nokrāsu!Der kā piedeva gaļai, gan vienkārši dārzeņiem!
Iemarinēto istas fileju cepties cepeškrāsnī uz restītēm.
Pa to laiku gatavo piedevas: sviesta pupiņas, zaļie zirnīši un brokolis. Dārzeņus izsautē pannā zem vāka. Sagriež ripās ananāsu, izspiež no tiem mazākus ripulīšus un apcep tos uz pannas valriekstu eļļā.