Vistas fileja sinepju-ķirbju mērcē
Vistas fileja sinepju mērcē
Sastāvdaļas mērcei:
Ķirbis
Krievu sinepes
Piena spēks
Garšvielas pēc izvēles (pievienoju arī mazliet kurkumu – krāsas pastiprināšanai)
Pagatavošana:
Izsautē mīkstu ķirbi, sablenderē to, pievieno krievu sinepes, visu labi sablenderē viendabīgā masā, pievieno pēc patikas garšvielas, un pašās beigās pielej Piena spēku un UZKARSĒ.Nevāra.
Ķirbis ideāli der mērcītei: gan garšas ziņā, gan konsistences ziņā – jo, tas mērci labi sabiezina, kā arī piedod vēl skaistu zeltainu nokrāsu!Der kā piedeva gaļai, gan vienkārši dārzeņiem!
Iemarinēto istas fileju cepties cepeškrāsnī uz restītēm.
Pa to laiku gatavo piedevas: sviesta pupiņas, zaļie zirnīši un brokolis. Dārzeņus izsautē pannā zem vāka. Sagriež ripās ananāsu, izspiež no tiem mazākus ripulīšus un apcep tos uz pannas valriekstu eļļā.
Kas ir Piena speeks?
Piena produkts, nopērkam RIMI.
http://www.smiltenespiens.lv/lv/produkti/piena-speks/